Ik ben Marieke. Ik heb inmiddels bijna 20 jaar ervaring in de wereld van Wijn en Spijs.
In 2004 heb ik ervaring opgedaan als restaurant-eigenaar en sommelier, daarna als vinoloog en commercieel medewerker bij Wijnkoperij Okhuysen, en de laatste jaren als docent/coach bij het ROCvA Gastheerschap en Koken.
Op het moment dat ik in 2004 voor het eerst een wijnkaart ging samenstellen voor ons restaurant werd ik bevangen door het wijnvirus. De diversiteit aan geuren, smaken en belevingen bleek eindeloos, en het duurde niet lang voordat ik begon met het volgen van wijnopleidingen om mijn kennis uit te breiden. Met mijn nieuwe wijnkennis kon ik de gasten in het restaurant adviseren, en dat werd al gauw één van de leukste aspecten van mijn werk.
Meerdere wijnreizen, naar onder andere Zuid-Afrika, Duitsland, Frankrijk en Spanje, hebben mij leren doorgronden hoe wijnen uit verschillende herkomstgebieden aan hun typiciteit komen. Ontmoetingen met talloze wijnmakers hebben mij doen inzien wat een arbeidsintensief en ambachtelijk proces het wijnmaken daadwerkelijk is. Mijn passie voor wijn werd alsmaar groter.
Door mijn ervaring met horeca, wijn en het werken met ‘jonge’ mensen heb ik een mooie balans gevonden in het overbrengen van passie voor wijn en het verkopen daarvan.